MUDr. Petra Uríková: Špaldové linecké

Tmavší a zdravější verze klasického lineckého.

Budete potřebovat: 210g jemně mleté špaldové mouky, 140g másla, 70g moučkového cukru, 2 žloutky, marmeládu na slepování.

Postup: Na val prosejete mouku, cukr, přidáte změklé máslo a vajíčko a zpracujete tužší těsto. Necháte odležet 1-2h, pak vyválíte a vykrajujete tvary. Pečete dorůžova, cca 10 min na 160. (Pozn.: můžete pouzit i třtinový cukr, ale v teste pak budou dírky, když se krystalky rozpustí, nebude pěkně hladké. Těsto je tmavší použitou mouku, ne pripalene;).)

Z hlediska čínské medicíny lépe vyhovuje Slezině než klasická bilá verze.

MUDr. Petra Uríková - mudr-urikova.com
cz
Špaldové linecké
Špaldové linecké