MUDr. Petra Uríková: Gril mix

Už je to tady. Teploučko, sluníčko, vaření venku na ohýnku a na grilu. Grilování máme spojeno s létem, i když by tato úprava jídla byla vhodnější pro zimu, protože do pokrmů přidává hodně tepla. Jídlo do Vašeho těla pak dodá víc tepla než když kdyby bylo třeba jen vařené. Což v létě nemusí být žádoucí.
Proto je dobré pro grilování používat čerstvé bylinky a doplnit jídlo nějakým čerstvým salátem a třeba bílým vínem. Ostré koření a tvrdý alkohol přidávají další teplo, takže nejsou pro grilování vhodné. Dresinky ze zakysané smetany nebo majonézy zase přivádějí vlhko, které ve spojení s horkem vytvoří "kompost", který se může projevit jako pocit vnitřního horka, hnisavé vyrážky na kůži, akné, trávicí potíže a další.

Kuřecí maso, červená řepa, olivový olej pro Slezinu.
Paprika, tymián pro Srdce.
Česnek, ředkvičky pro Plíce.
Sůl pro Ledviny.
Čerstvá petrželka, tymián pro Játra.

MUDr. Petra Uríková - mudr-urikova.com
cz
Gril mix
Gril mix
cz
Gril mix
Gril mix