MUDr. Petra Uríková: Čočka nakyselo s volím okem.

Není čočka jako čočka. Tahle se skládá jen z částečně rozmixované čočky, jablečného octa a umeocta. Pro ty, kteří by se nechtěli vzdát klasiky, nabízím několik přechodných variant:
čočka, jablečný ocet, sůl, osmažená cibulka
čočka, jablečný ocet, sůl, zakysaná smetana
nebo kombinace předchozího
Každá z těchto variant je ale postupně hůř a hůř stravitelná a tím méně a méně vyhovují Slezině. O klasické kombinaci čočka se zásmažkou, párek, okurek, chleba radši ani nemluvě, to Vás tělo moc nepochválí. Už takhle jsou čočka a vajíčko kombinací různých bílkovin.

Čočka pro Ledviny.
Vejce pro Slezinu.
Pórek a pepř pro plíce.
Pórek a jablečný ocet pro Játra.
Umeocet je kombinací slané a jemně kyselé chuti, takže vyhovuje Ledvinám a Játrům.

MUDr. Petra Uríková - mudr-urikova.com
cz
Čočka nakyselo s volím okem
Čočka nakyselo s volím okem