Hanka Antošová, Dis.: Tyhle kombinace mám prostě moc moc ráda smile


CUKETOVÁ POLÉVKA S ČERVENOU ČOČKOU

Blesková a výtečná polévka.

Na dvou lžících oleje necháme změknout jednu cibuli, přidáme 300 g mrkve (já na drobno) a 800 g cukety pokrájené na kousky (já dávám i žlutou i zelenou) a 150 g propláchnuté červené čočky, přihodila jsem ještě žlutou pro slezinu:) a guinoa.

Chvíli opékáme společně na oleji, přidáme nějaké bylinky nebo koření, zalijeme 1 - 1,5 l vody (podle toho jak ji chcete mít hustou) a osolíme.

Přivedeme k varu a vaříme 10 – 20 minut.

Kdo chce může vmíchat 250 ml smetany, já už smetanu nepřidávám, ale v originálním receptu ji paní dává, necháme krátce projít varem, odstavíme a do polévky rozdrobíme 100 g čerstvého sýra, ani ten nedávám.

Ozdobíme sekanou jarní cibulkou, já měla pórekze zahrádky (tak jako cukety, cibuli a mrkev)

Dobou chuť

Stojí opravdu za to wink

Poupravený recept od paní kuchařky ze svatojánu
Editoval hantosova (27.08. 2013 18:08)
cz
Už hotová
Už hotová
cz
Výborná, i jako snídaně
Výborná, i jako snídaně