Petr Novák: Víno dlouhověkosti

Suroviny:
Opražený ženšen 20 g 人参
kustovnice 350 g 枸杞子
rehmánie lepkavá – kořen 100 g 熟地黄
cukr 350 g
bílé víno 5 l

Návod:
Opražený ženšen dáme spolu s kustovnicí a rehmánií do bílého vína
Byliny ve víně máme 15 dní
Přidáme předem rozpuštěný cukr (Vodu přivedeme do varu a v ní rozpustíme cukr)
Každý den mícháme.
Po patnácti dnech filtrujeme
Vše se dělá ve skle nebo keramice – ne v plastu nebo kovu
 
Dávkování
pití 10 - 20 ml každý den

Účinnost
Doplňuje krevočerňuje vlasy, vyživuje oči, posiluje ledvinypas a kolena, zapomnětlivost, dále posiluje krevní oběh, silný anti-aging a podporuje dlouhověkost, dodává sílu. Víno je vhodné pro fyzicky slabé, po nemoci, při anémii, podvýživě

Další odkazy
Gou qi zi - Lycium Chinense, Fructus

Petr Novák - centrum Aeditus, Praha
http://www.tradicni-cinska-medicina-praha.cz
cz
Víno dlouhověkosti - kustovnice
Víno dlouhověkosti - kustovnice