MUDr. Petra Uríková: Vídeňský bramborový salát

INGREDIENCE: salátové brambory, cibule, nejlépe šalotka, hovězí (nebo zeleninový vývar - cca 200-500ml dle množství salátu), vinný ocet, olej, sůl, pepř, pažitka nebo petrželka

POSTUP: Brambory uvaříme ve slupce a ještě horké oloupeme, nakrájíme na kolečka, přidáme cibuli nakrájenou na proužky, zakapeme olejem, octem a zalijeme vývarem (cca 200ml na 500g brambor). Opatrně promícháme a necháme vývar vsáknout do brambor. Servírujeme nejlépe ještě teplý.



POZNÁMKY pod čarou: Chuť by měla být vyvážená. Nepřehánějte to s cibulí, ať nepřebije ostatní ingredience. My přidáváme i petrželku nebo pažitku, ale není nutné. Brambory by se měly zalévat ještě horké, aby dobře vsákly vývar. U nás letos asi vyhraje;).

PS: Foto je jen ilustrační, na Štědrý den jídlo nefotím wink.

MUDr. Petra Uríková - mudr-urikova.com
cz
Bramborový salát vídeňský
Bramborový salát vídeňský