MUDr. Petra Uríková: Dědův bramborový salát

INGREDIENCE: vařené brambory, cibule, petrželka, sůl, pepř, olivový olej, jablečný ocet nebo citron, vejce a/nebo sterilované okurky

POSTUP: Vařené salátové brambory nakrájíme na kostky (případně plátky). Cibuli nakrájíme trochu nahrubo a chviličku osmahneme v olivovém oleji. Necháme ji jen "zavadnout", aby nepálila ale nebyla osmažená. Velkou hrst petrželky nasekáme, část na chviličku přihodíme do oleje k cibulce, část necháme syrovou. Vše smícháme a ochutíme olivovým olejem, jablečným octem a solí.



POZNÁMKY pod čarou: Někdy přidávám i nadrobno nasekané sterilované okurky, někdy ne. Vejce dávám jen pokud dělám salát samostatně, třeba k večeři. Když je k masu, vejce nedávám, aby byl salát s masem stravitelnější. Čím víc bylinek, tím stravitelnější. Kromě petrželky občas dávám i čerstvou šalvěj, pažitku nebo rozmarýn. Dědův, protože mě ho naučil děda, když jsem byla ještě malá holka wink.

MUDr. Petra Uríková - mudr-urikova.com