MUDr. Petr Hoffmann: Sójová omáčka Tamari

Charakteristika dle TCM
Silně
Vylučuje horké toxiny RE DU

Středně
Odvádí vlhko SHI
Ochlazuje horko RE XU z nedostatečnosti jin YIN XU
Posiluje nedostatečnou energii čchi QI XU
Posiluje nedostatečnou krev XUE XU

Slabě
Posiluje nedostatečný jin YIN XU
Vylučuje hlen TAN

Povaha: Neutrální

Chuť: Slaná

Element: DŘEVO  LR dráha jater,  GB dráha žlučníku, ZEMĚ  ST dráha žaludku,  SP dráha sleziny

Upozornění: Sójová omáčka tamari se vytváří během několika měsíčního procesu. Tím se liší od klasické sójové omáčky, která se tvoří chemicky při rychlém procesu.

Vhodné např. u směsí:
JIA WEI XIAO YAO JIA JIAN WAN | Půvab jasmínové pleti 010

JIA WEI XIAO YAO JIA JIAN WAN | Půvab jasmínové pleti 010

WU WEI XIAO DU WAN | Patero uhašení sopky 011

WU WEI XIAO DU WAN | Patero uhašení sopky 011

HUANG LIAN JIE DU WAN | Stín brokátového závoje - 012

HUANG LIAN JIE DU WAN | Stín brokátového závoje - 012

CHUAN XIN LIAN WAN | Vystydnutí horké plotny 013

CHUAN XIN LIAN WAN | Vystydnutí horké plotny 013

BAI TOU WEN WAN | Trůn císařské milosti 017

BAI TOU WEN WAN | Trůn císařské milosti 017

GAN/DAN SHI/RE WAN mod. | Svléknutí hadí kůže 019

GAN/DAN SHI/RE WAN mod. | Svléknutí hadí kůže 019

PI PA QING FEI YIN WAN | Ukotvení horkovzdušného balónu 030

PI PA QING FEI YIN WAN | Ukotvení horkovzdušného balónu 030

cz
Sójová omáčka Tamari
Sójová omáčka Tamari