MUDr. Petra Uríková: Špaldová bábovka s ovocem
Jednoduchá hrnková bábovka, která je vhodná jako sladkost pro každé roční období. Díky karobu/kakau a pečení má ale přece jen teplejší povahu, tak ji v létě můžete osvěžit přidáním čerstvého ovoce. Tady jsem použila třešně, ještě lepší by ale byly višně, meruňky, jahody nebo rybíz.

K přípravě Vám bude stačit jen miska a něco na míchání:
2 hrnky špaldové mouky, 1 hrnek mléka, 0,5 hrnku oleje, 0,5 hrnku cukru, 2 vejce, 1 lžička jedlé sody. Vše v míse zamícháme, vymažeme bábovkovou formu a vysypeme kokosem. Do vysypané formy nalijeme asi 2/3 těsta, do zbylé třetiny vmícháme 1-2 lžíce karobu/kakaa a rovnoměrně nalijeme do světlého těsta ve formě. Na závěr poklademe ovocem a pečeme při 180°C asi 35min.

MUDr. Petra Uríková - mudr-urikova.com
cz
Špaldová bábovka s ovocem
Špaldová bábovka s ovocem
cz
Špaldová bábovka s ovocem
Špaldová bábovka s ovocem