MUDr. Petra Uríková: Bylinkový karbanátek s "blitvou".

"Blitva" je příloha, kterou jsem se naučila v Chorvatsku. Nevím, jestli název je správný, ale domácí tomu tak říkali - pro nás nezní moc vábně, ale uvádím originálwink. Svou zelenou barvou je to příjemná jarní změna v přílohách, díky vařené kapustě a olivovému oleji doplňuje Slezinu, takže kdo je unavený, zpomalený, má problém s trávením nebo se mu často dělají otoky, měl by této příloze dát přednost před samotnými vařenými bramborami.

Maso, (brambory), vařená kapusta, olivový olej pro Slezinu.
Česnek a pepř pro Plíce - ovládají jarní příliš silná Játra.
Zelené čerstvé bylinky, zelená barva kapusty a troška citronu nebo jablečného octa v blitvě pro Játra.
Trocha soli pro Ledviny.

MUDr. Petra Uríková - mudr-urikova.com
cz
Bylinkový karbanátek s blitvou
Bylinkový karbanátek s blitvou