Karolína Hauerová: Potrebujete:
1 veľká biela reďkovka
500g chudého hovädzieho s trochou tuku (stehno, predné)
8 shiitake hríbov
1 plát morskej riasy
4 sušené slivky alebo hrsť kustovnice
4 strúčiky cesnaku
Pór alebo jarná cibuľka
čierne korenie, rybaciu omáčku, sójovú omáčku, svetlý ocot, sezamový olej, trstinový cukor

Postup:
Začneme tým, že do vody dáme riasy, sušené hríby a slivky a varíme 20 minút. Hovädzie mäsko nakrájame na čo najjemnejšie plátky, zmiešame s roztlačeným cesnakom, čiernym korením, lyžičkou rybacej omáčky, octu, sójovky, trstinového cukru a sezamového oleja. Mäso necháme marinovať aspoň 20 minút. V hrnci rozpálime trochu oleja a opečieme mäsko kým celé nezbledne. Potom prilejeme pripravený vývar. Pridáme nakrájanú reďkovku a varíme dokým nebude úplne mäkká. Dochutíme podľa chuti čiernym korením a omáčkami.

Táto polievka je krásne voňavá a ľahká. Je nenahraditeľná ako prevencia chorôb v zimnom období.

Je to polievka ktorá je ideálna na studené zimné počasie, lebo reďkovkou a hríbmi si posilníme imunitu, hovädzím vyživíme krv a riasami posilníme kosti!

Dobrú chuť

Originál recept aj s foto postupom:
http://www.beyondkimchee.com/beef-radis … feel-blue/
Editoval Kayia (10.12. 2013 10:18)
cz
Daikon polievka
Daikon polievka