cz
Bambusové výhonky
Bambusové výhonky
monika-off: Bambusové výhonky -čínska kuchyňa sa nezaobíde bez tejto populárnej a chutnej zeleniny, ktorej využitie je v čínskej gastronómii veľmi obľúbené. Mladé, žlté výhonky jedlých druhov bambusu nemajú príliš špecifickú chuť, no napriek tomu sú veľmi výživné a zdravé. V našich obchodoch ich dostať kúpiť prevažne len v konzervách. Nespotrebované kúsky b. výhonkov vydržia niekoľko dní v chladničke ponorené v náleve alebo v čerstvej vode. V b. výhonkoch sa nachádzajú látky zdraviu prospešné pre ľudský organizmus. Ich kalorická hodnota je nízka, preto ich možno konzumovať aj viac krát do týždňa ako aj pri redukčných diétach. Mladé výhonky bambusu obsahujú vitamíny A, B, C, E a K; minerálne látky sodík, vápnik, draslík; mangán, meď; bielkoviny; vlákninu; omega 3 a  6 kyseliny, kyselinu pantoténovú, biotín. Podporujú imunitný systém, vylučovanie stolice, trávenie, metabolizmus. Omladzujú a hydratujú ľudský organizmus. Sú vhodné pri chudnutí aj pri udržiavaní hmotnosti. Sú účinným pomocníkom pri kardiovaskulárnych ochoreniach. Znižujú vysoký krvný tlak, LDL cholesterol a hladinu cukru v krvi.

Poznámka pre čitateľa:
Obľúbené a chutné ingrediencie (suroviny) využívané v čínskej gastronómií 
Všetky uvádzané ingrediencie, ktoré sú predmetom tohto fóra možno zaradiť do oblasti TČM, pretože obsahujú celý rad zdraviu prospešných látok a ich konzumácia priaznivo ovplyvňuje zdravie človeka. Harmonické stravovanie podľa zásad TČM počíta, že pri príprave výživných jedál budú používané aj suroviny, ktoré vám predstavujeme v tomto bloku diskusného fóra.
cz
Bambusové výhonky
Bambusové výhonky