Petr Novák: Hun zakořeníme kyselou chutí a naopak jeho pohyb podpoříme ostrou chutí. Na hodně snů nebo mírné manické chování - kyselá chuť (T29, T78) a u stavů horkosti, která ruší Hun, ochladí hořká chuť (T80)

Další odkazy
Kyselá chuť
Hořká chuť

Kyselá chuť

Kyselá chuť

Hořká chuť smetánka lékařská

Hořká chuť smetánka lékařská


Petr Novák - centrum Aeditus, Praha
http://www.tradicni-cinska-medicina-praha.cz
Petr Novák: Hun - duše chun

Možná začínám chápat indiánskou praxi vetření paprik do očí (oči - játra). Když jsou oči otevřené, sedí v nich Hun a když jsou zavřené, je Hun v játrech. Pálivá chuť je vycházení Hun a kyselá chuť je vcházení Hun (játra). Na komunikaci s jinými Hun potřebuji vycházení - tedy ostrou chuť. Jak je to s Hun v přírodě?
Chilli papričky

Chilli papričky


Tři typy Hun:
Vegetativní – rostliny mají 1 Hun
Zvířecí - zvířata mají 2 Hun
Lidský - my máme 3 Hun

Dcera Terezka a Václav jezdili do Ekvádoru a v pralese s indiánským šamanem zažívali tuto praxi. Václav mi říkal, že mu papričky chili zbystřily smysly a přírodu vnímal víc a nějak jinak.... (přesto, že to byl pálivý šok).

Další odkazy
Ostrá chuť

Petr Novák - centrum Aeditus, Praha
http://www.tradicni-cinska-medicina-praha.cz