Přísady:
100 g kustovnice
500 g libového mletého vepřového masa
100 g bambusových výhonků
30 g sádla
sůl a čínské víno na vaření
sezamový olej, škrob a sojová omáčka
Účinky:
• vyživuje jin
• posiluje a tonizuje ledviny
• celkově posiluje zdraví
Omyté a odblaněné vepřové maso nakrájíme na tenké proužky asi 3 cm dlouhé. Do stejné délky jako maso nakrájíme i bambusové výhonky. Na pánvi rozehřejeme sádlo a vložíme do něj maso s bambusovými výhonky. Vše za stálého míchání rychle osmahneme. Zalijeme vínem, přidáme sojovou omáčku, sůl a opět mícháme. Poté vsypeme předem promytou kustovnici a opět několikrát promícháme. Dříve než odstraníme pánev z ohně, přidáme ještě několik kapek sezamového oleje.
Další odkazy
Kustovnice
Gou qi zi - Lycium Chinense, Fructus