MUDr. Petr Hoffmann: Fazolové rizoto

100 g fazole červené (adzuki), 100 g fazole bílé, 250 g rýže natural, 1 cibule, sterilovaná kukuřice, olej, hřebíček, muškátový ořech, česnek, sůl

Fazole adzuki

Fazole adzuki

Fazole bílé

Fazole bílé

Rýže bílá

Rýže bílá

Kukuřice

Kukuřice


Směs fazolí namočíte nejlépe přes noc a poté uvaříte do měkka. Před dokončením varu fazole osolíte. Samostatně uvaříte rýži s hřebíčkem. Na oleji orestujete cibuli, přidáte prolisovaný česnek, vmícháte fazole, rýži a kukuřici. Rizoto dochutíte muškátovým ořechem a solí a asi 20 minut zapečete v troubě. Na talířích zdobíme lístky polního salátu.

Recept je vhodný při nedostatečnosti čchi sleziny se stagnací vlhka  (PI QI XU + SHI)
Editoval patentnimedicina (24.02. 2018 14:14)