MUDr. Petr Hoffmann: Pohanková polévka

180 g loupané pohanky, 40 g sušených hub, 100 g kořenové zeleniny, 70 g cibule, 50 g sádla (oleje), sůl, drcený kmín, snítka zelených bylinek, 1 vejce

Pohanka

Pohanka

Kmín

Kmín

Cibule

Cibule

Vejce

Vejce


Do osolené vody dejte spolu s kmínem a posekanými bylinkami vařit sušené houby a kousky kořenové zeleniny. Když je zelenina téměř měkká, přisypte pohanku, krátce ji povařte a pak nechte asi dvacet minut pod poklicí polévku stát. Na pánvi osmahněte na sádle cibuli zaklepněte rozšlehaným vejcem, trochu ho osolte a zasypte druhou částí posekaných zelených bylinek. Sražené vejce s cibulkou a bylinkami pak vložte do hotové polévky a podávejte.

Recept je vhodný u vlhka/horka SHI/RE
Editoval patentnimedicina (22.02. 2018 10:28)