MUDr. Petr Hoffmann: Jehněčí

Charakteristika dle TCM
Silně
Posiluje nedostatečnou energii čchi QI XU
Posiluje nedostatečný jang ledvin SHEN YANG XU

Středně
Posiluje nedostatečnou krev XUE XU

Povaha: Zahřívající

Chuť: Sladká

Element: ZEMĚ  ST dráha žaludku,  SP dráha sleziny

Upozornění: Neužívat při horku RE, při onemocnění ledvin při akutním nachlazení, při horku v krvi RE XUE, při vysokém tlaku ze stoupajícího jang jater GAN YANG SHI, při zvýšením tuku v krvi. Ovčí, jehněčí a kozí maso vytváří vlhko a horko SHI/RE.

Vhodné např. u směsí:
PI QI XU TAN SHI WAN | Tanečnice z hruškové zahrady 022

PI QI XU TAN SHI WAN | Tanečnice z hruškové zahrady 022

SUI HUA MU JING WAN | Probuzení šípkové princezny 050

SUI HUA MU JING WAN | Probuzení šípkové princezny 050

WEN JING WAN | Závěje plné naděje 053

WEN JING WAN | Závěje plné naděje 053

FU KE ZHONG ZI WAN | Zvelebení rumělkového pole 055

FU KE ZHONG ZI WAN | Zvelebení rumělkového pole 055

JIN GUI SHEN QI WAN | Tajemství zlaté skříňky 171

JIN GUI SHEN QI WAN | Tajemství zlaté skříňky 171

YOU GUI WAN | Slast uprostřed noci 172

YOU GUI WAN | Slast uprostřed noci 172

DONG CHONG XIA CAO WAN | Tibetský klenot cordyceps 198

DONG CHONG XIA CAO WAN | Tibetský klenot cordyceps 198

DU HUO JI SHENG WAN | Pevnost palácového pilíře 201

DU HUO JI SHENG WAN | Pevnost palácového pilíře 201

cz
Jehněčí
Jehněčí