MUDr. Petr Hoffmann: Hruška

Charakteristika dle TCM
Silně
Ochlazuje horko RE XU z nedostatečnosti jin YIN XU
Posiluje nedostatečný jin YIN XU

Středně
Posiluje nedostatečnou krev XUE XU
Upravuje stolici
Vylučuje hlen TAN
Vylučuje horký hlen TAN RE

Slabě
Odvádí vlhko SHI
Odvádí vlhko SHI močením

Povaha: Ochlazující

Chuť: Sladká, Kyselá

Element: DŘEVO  LR dráha jater,  GB dráha žlučníku, ZEMĚ  ST dráha žaludku,  SP dráha sleziny

Upozornění: Neužívat při chladu ve slezině a v žaludku PI HAN XU/WEI HAN XU s průjmem a při kašli z chladu v plicích FEI HAN. Sířené sušené ovoce může vyvolat nebo zhoršovat ekzém,

Vhodné např. u směsí:
YI GUAN JIAN WAN | Rozpletení zamotaného klubíčka 068

YI GUAN JIAN WAN | Rozpletení zamotaného klubíčka 068

ZHI BAI DI HUANG WAN | Svěžest podvečerní pagody 185

ZHI BAI DI HUANG WAN | Svěžest podvečerní pagody 185

cz
Hruška
Hruška