MUDr. Petr Hoffmann: Cukr bílý

Charakteristika dle TCM
Silně
Posiluje nedostatečnou energii čchi QI XU

Středně
Posiluje nedostatečný jin YIN XU

Slabě
Rozprouďuje stagnaci čchi QI ZHI

Povaha: Neutrální

Chuť: Sladká

Element: ZEMĚ  ST dráha žaludku,  SP dráha sleziny

Upozornění: Neužívat při vlhku SHI a vlhku horku SHI/RE s hlenem TAN. Vysoká konzumace cukru vede k vlhku SHI a oslabuje jin YIN XU a čchi QI XU.

Vhodné např. u směsí:
XIANG SHA LIU JUN ZI WAN | Úklid obilné sýpky 073

XIANG SHA LIU JUN ZI WAN | Úklid obilné sýpky 073

BU ZHONG YI QI WAN | Tygří pramen 152

BU ZHONG YI QI WAN | Tygří pramen 152

SHEN QI WAN | Ebenový větrolam 153

SHEN QI WAN | Ebenový větrolam 153

NU KE BA ZHEN WAN | Náramek osmi perel 191

NU KE BA ZHEN WAN | Náramek osmi perel 191

GUI PI WAN | Harmonie z broskvového háje 192

GUI PI WAN | Harmonie z broskvového háje 192

REN SHEN CHA | Nápoj z pravého ženšenu 822

REN SHEN CHA | Nápoj z pravého ženšenu 822

YI YI REN CHA | Nápoj čínských MUDrců 900

YI YI REN CHA | Nápoj čínských MUDrců 900

cz
Cukr bílý
Cukr bílý