Michaela Klimešová: Adzuki
Skupina: Luštěniny
Botanický název: Vigna angularis
Chuť: sladká, kyselá
Povaha: neutrální
Tropismus: Srdce, Tenké střevo, Játra, Slezina, Ledviny
Užití: posiluje ledviny a slezinu, močopudný, vysušuje, řeší syndromy menopauzy, mykózunohou, podporuje tělesné tekutiny, plynatost, snižuje otoky, zvracení, odstraňuje toxinyz těla, beri-beri, větrné vlhko, akutní zánět slepého střeva, krev ve stolici, rozptyluje stagnaci krve, tonizuje ledviny, odstraňuje horko.

- vhodné použití pro kondici Vlhkoa nadbytek vody, leukorrhea, žloutenka, edém,vředya na podporu hubnutí.

Šťáva z adzuki: - jeden šálek fazolí v pěti šálcích vody vaříme na mírném ohni po dobu jedné hodiny (odlijte šťávu a pokračujte ve vaření fazolí).

Užití šťávy: 1-2 šálky šťávy půl hodiny před jídlem jako lék na nefritidua většina jiných potíží spojené s ledvinami. Pravidelné užívání šťávy s spolu s jídlem podporuje tvorbumateřského mléka.

Nedoporučuje se: Hubeným nebo inklinujícím k suchosti - měli by užívat fazole střídmě (kombinovat adzuki s mořskými řasami a dostatečným množstvím soli ke zvýšení vlhkosti).

Foto Pixabay, BlendPrint
cz
Adzuki
Adzuki