MUDr. Doris Danielová: Čaj z ječmenných krup

Polévkovou lžíci ječmenných krup jakékoli velikosti (nejraději z ekologického zemědělství) lehce opereme, osušíme utěrkou a pak opražíme krátce na suché pánvičce. Takto opražené kroupy zalijeme vařící vodou a necháme stát (hrníček cca 2 deci) 15 minut. Přecedíme a vypijeme. Tento výluh má výrazně čistící vlastnosti na pleť, kterou zbavuje ekzémů, zvláčňuje a vyhlazuje. Možno pít denně a kombinovat i s častou konzumací jídel z ječmenných krup (sladké či slané kaše, jako zavářka do polévky - např. dovařit zbytek krup použitých na čaj, nebo jako různé druhy "rizota" se zeleninou event. masem). Tím léčebný efekt na kůži podpoříme.

MUDr. Doris Danielová - www.tcm-cs.com
cz
Ječmenné kroupy
Ječmenné kroupy