MUDr. Petra Uríková: Cuketovo-kakaová / karobová bábovka

Variace na jednoduchou cuketovou buchtu. Základem je vždy nastrouhaná cuketa, mléko, vejce, olej a celozrnná mouka. Kakao ale dodá bábovce úplně jinou chuť, cuketa se ztratí a dodá bábovce vláčnost a vlhkost. Pro ty, kterým vadí kakao, je možné použít karob (prášek ze svatojánského chleba). Nevadí ekzematikům a je sladší a méně hořký než kakao, takže je možné dát i méně cukru (běžně používám maximálně půl hrnku, tady i míň).
Stejné těsto můžete rozlít na plech (a pak třeba spojit marmeládou) nebo jím naplnit formičky na muffiny.

Cuketa, vejce, mléko, celozrnná mouka, karob, hnědý cukr, olej pro Slezinu.
Karob/kakao pro Srdce.

MUDr. Petra Uríková - mudr-urikova.com
cz
Cuketovo-kakaová nebo karobová bábovka
Cuketovo-kakaová nebo karobová bábovka