MUDr. Petra Uríková: Brokolicová pizza

Jarní odlehčená verze celozrnné pizzy. Do těsta na pizzu se dá dát maximálně polovina celozrnné mouky, zbytek musí být bílá hladká, jinak je těsto hodně tvrdé. Jako základ dávám zakysanou smetanu a pro chuť jsem přidala černé olivy a trošku slaniny a sýra.
I když je pizza celozrnná, pro Slezinu to není žádná výhra. Toto upečené těsto je poměrně těžko stravitelné, k tomu ještě kombinace slaniny a sýra. Ale aspoň na jaře je to lepší varianta, než klasická pizza s uzeninou a velkým množstvím sýra.
Je to ale další z jídel, které můžete použít pro dodání vápníku místo studených mléčných výrobků. Brokolice i tvrdý sýr patří k těm lepším zdrojům vápníku.

Celozrnné těsto pro Slezinu.
Brokolice, zakysaná smetana pro Játra.
Olivy, slanina, tvrdý sýr pro Ledviny.

MUDr. Petra Uríková - mudr-urikova.com
cz
Brokolicová pizza
Brokolicová pizza