MUDr. Petra Uríková: Celozrnná palačinka s kopřivovým špenátem

Kopřivy jsou tradičnímjarním detoxikačním prostředkem. Je jich všude spousta, máte je zdarma, nemusíte kupovat žádné speciální preparáty a dají se použít i jinak, než jen na čaj. Toto je možnost, jak si udělat čerstvý špenát, když "originál" špenát na zahrádce teprve roste.
A kdo zvládne pít kopřivový čaj, využije kopřivy hned dvakrát. Kopřivy na špenát je nutné spařit, takže z množství kopřiv, které potřebujete na špenát, dostanete hodně silný výluh.
Tradičně se uvádí, že kopřivy čistí hlavně krev a pomáhají ji doplňovat. Na jaře vhodné pro každého.

Spařené kopřivy pro Játra.
Česnek pro Plíce.
Vejce, celozrnná palačinka pro Slezinu.
Troška soli pro Ledviny.

MUDr. Petra Uríková - mudr-urikova.com
cz
Celozrnná palačinka s kopřivovým špenátem
Celozrnná palačinka s kopřivovým špenátem