MUDr. Petra Uríková: Celozrnné palačinky s domácí jahodovou marmeládou a mákem.

Momentálně moje nejoblíbenější snídaně a pro dceru (bez máku) favorit v každé denní době. Jiné jídlo, než mastné "bílé" palačinky s nutellou. Vhodné pro toho, kdo má chuť na sladké a zároveň by potřeboval trošku zahřát. Slezina se zaraduje, chuť na sladké se uspokojí a vy do sebe dostanete něco teplého a zároveň hodně vápníku.

Celozrnná mouka (ze začátku můžete dát polovinu) pro Slezinu.
Mák je teplý Ohňový (Oheň je matka Sleziny, takže také doplní Slezinu).
Marmeládu nebo povidla podle chuti, většinou kyselkavé, pro Játra. (U nás nejoblíbenější višňová, ale ta už došla.
Mléko je tady teplé, "ztratí se a vysuší", takže není zátěží pro Slezinu a společně s mákem máte 2 zdroje vápníku - pro toho, kdo jí mléčné výrobky kvůli vápníku je tohle ta nejlepší forma.

MUDr. Petra Uríková - mudr-urikova.com
cz
Celozrnné palačinky s domácí marmeládou a mákem
Celozrnné palačinky s domácí marmeládou a mákem