Vaříme podle TČM A-Z

Subfóra

Fórum Témata Příspěvky Poslední příspěvek

Potraviny z hlediska TČM A-Z

318 366 17.01. 2019 14:54 od Petr Novák
Téma: Sádlo vepřové

Potraviny dle pěti elementů A-Z

5 5 31.12. 2017 14:37 od patentnimedicina
Téma: Potraviny elementu Oheň

Potraviny dle syndromů TČM A-Z

18 18 22.02. 2018 10:35 od patentnimedicina
Téma: Potraviny - vnitřní vítr, NEI FENG

Strava podle elementů A-Z

Doporučená strava podle TČM
4 5 17.03. 2018 12:02 od mvymazal
Téma: Strava pro Dřevo

Potraviny dle termického působení A-Z

3 3 12.03. 2018 14:16 od patentnimedicina
Téma: Potraviny - povaha ochlazující

Potraviny dle chutí A-Z

6 6 21.07. 2018 18:33 od lformanova
Téma: Sladká chuť

Stravování dle ročních období

4 5 30.07. 2018 13:23 od purikova
Téma: Strava pro léto

Strava na podporu vnitřních orgánů

3 5 19.06. 2017 11:15 od patentnimedicina
Téma: Slezina - jídla, která nejvíce zatěžují dráhu sleziny

Stravovací potíže A-Z

Nejčastější stravovací potíže dle TCM
4 4 15.10. 2013 17:20 od patentnimedicina
Téma: Nedostatečnost jin ledvin - SHEN YIN XU

Vaříme podle TČM A-Z

Vaření podle pěti prvků, podělte se o vaše recepty. Uvítáme i obrázky hotových jídel.
Fotogalerie TémaOdpovědi | Zobrazení Poslední příspěvek
Hrachová polévka s čerstvým tymiánem0 | 02119 x Hrachová polévka s čerstvým tymiánem od purikova
Hrášková polévka s čerstvým tymiánem. I po zimě bychom měli podpořit Ledviny, i když teď už to díky sluníčku až tak moc nepotřebují. Ledvinám vyhovují všechny luštěniny, a když je jaro, tak volím zelený hrách. A k tomu bylinky. Do hrachové se mi hodí čerstvý tymián. Pomůže…
31.03. 2014 17:08 od purikova
Hummus - cizrnová pasta0 | 02048 x Hummus od purikova
Hummus - cizrnová pasta Rychlá, chutná a sytá letní večeře. Hummus je pasta, která vznikne rozmixování uvařené cizrny s kvalitním olejem. Tato se potom dochutí bylinkami a kořením. Já používám olivový olej, česnek, chilli, petrželku a trochu citronové šťávy. Časté jsou varianty…
17.08. 2014 23:26 od purikova
Nudlová polévka0 | 03367 x Hustá nudlová polévka od hantosova
Hustá nudlová polévka Např: obědová polévka a k tomu květák s česnekem a holandské brambory Tahle polévka je tak hustá, že v ní opravdu stojí lžíce. Navíc je hojivá, léčí zimní chmury. Přivedeme k varu 1 a půl litru zeleninového vývaru nebo čisté vody. Nakrájíme kousek…
30.06. 2013 12:28 od hantosova
Chléb s máslem, ředkvičkou a pažitkou0 | 02299 x Chléb s máslem, ředkvičkou a pažitkou od purikova
Chléb s máslem, ředkvičkou a pažitkou Lehká a barevná jarní večeře. Na zahrádce už se dá sklízet i něco jiného, než jen bylinky. Pažitka i ředkvičky svou pikantní chutí mohou pomoct i proti jarním nachlazením. Čerstvé máslo je jediné máslo, u kterého máte jistotu, že bylo…
26.04. 2014 21:26 od purikova
Chřest bílý0 | 00398 x Chřest se sýrovou omáčkou od patentnimedicina
Chřest se sýrovou omáčkou 600 g chřestu, 120 g taveného sýra, 100 ml smetany, kopr, petrželová nať Kvalitní měkký tavený sýr šlehejte s trochou smetany nebo mléka tak dlouho, až vznikne hladký krém, do něho přidejte nasekaný kopr a petrželovou nať, zakápněte trochou citronu.…
12.03. 2018 14:05 od patentnimedicina
Jablečná přesnídávka s jahodami0 | 02411 x Jablečná přesnídávka s jahodami od purikova
Jablečná přesnídávka s jahodami Přesnídávka z povařených a rozmixovaných jablek je takovou základní, jednoduchou a neškodnou z přesnídávek pro děti. Když ji ale ozvláštníte přídavkem čerstvých rozmixovaných jahod, je to úplně něco jiného. Jahody přesnídávku ochutí,…
05.06. 2014 23:55 od purikova
Jáhly0 | 00480 x Jahelné knedlíčky od patentnimedicina
Jahelné knedlíčky 400 g jáhel, 15 g tofu (nebo tvarohu, případně kozího sýra), 100 g jemných ovesných vloček, 2 – 3 lžíce kvalitního oleje, libeček, petrželovou nať, sůl, mletý koriandr a muškátový květ, 30 g bramborového či kukuřičného škrobu. Jáhly Sýr ovčí, kozí…
22.02. 2018 10:20 od patentnimedicina
1 | 03719 x Jáhlová kaše od patentnimedicina
A proč si to neusnadnit ještě víc, když se to dá vše uvařit v jednom, následne to rozmixovat nemusí na jemnou kaši, můžou být i kousky :D…
23.03. 2014 10:28 od ivystrkova
1 | 04021 x Jáhlové přílohové kuličky od istursova
Super ;) ráda zkusím něco nového…
05.07. 2013 07:36 od hantosova
Jáhlovo-ovesná kaše, různé varianty0 | 01876 x Jáhlovo-ovesná kaše, různé varianty od purikova
Jáhlovo-ovesná kaše - stejná kaše 3x jinak Dcera si přeje rozinky, skořici a máslo. Cukr, med, ani marmeládu nechce. Syn si zatím neřekne, ale proti s kaši s domácími povidly nic nenamítá. A pro mě mák, med a kousek másla. Základem je dnes jáhlovo-ovesná kaše, kterou si každý…
02.04. 2014 13:07 od purikova
Jahodový džem0 | 02958 x Jahodový džem od purikova
Jahodový džem Šla jsem na zahrádku pro jahody a pro jistotu jsem si vzala 3 větší krabičky, že tam kdyžtak nějakou nechám na příště. Po prvních 3 keříčkách byla největší krabička plná, tak jsem pochopila, že tudy cesta nevede a nakonec jsem nasbírala 3/4 igelitky, asi 4,5kg.…
05.06. 2014 23:52 od purikova
Jahodový koktejl0 | 02298 x Jahodový koktejl od purikova
Jahodový koktejl Podle západních kritérií by se zdálo, že jahodový koktejl by mohl být dobrým pokrmem na hubnutí - mléko, jahody, lžíce medu - proteiny, vápník, vitamin C, hodně zasytí a kalorická hodnota není tak vysoká, když se tam nedá moc cukru. V čínské medicíně je ale…
05.06. 2014 23:55 od purikova
TCM nápoje0 | 02109 x Jak si vybrat ze 3 TCM nápojů? od patentnimedicina
Jak si vybrat ze 3 TCM nápojů? Ideální kombinací je pravidelná snídaně s Nápojem čínských MUDRců a k tomu dle vašich potíží po­píjet Nápoj pěti hvězd nebo Nápoj nebeské víly: Nápoj čínských MUDRců (kód 900) je nejvhodnější pro nastartování našeho těla a ducha pro…
26.06. 2014 11:03 od patentnimedicina
Jarní bramborový salát0 | 01809 x Jarní bramborový salát od purikova
Jarní bramborový salát Díky letošní zimě už jsem mohla použít první bylinky ze zahrádky. Čerstvá petrželka, pažitka, tymián a šalvěj svou čerstvostí a zelenou barvou prospívají Játrům a významně pomáhají zlepšit stravitelnost brambor a vajíček. Ze stejného důvodu je…
29.03. 2014 22:17 od purikova
Jarní nudličková masovo-zeleninová směs0 | 01622 x Jarní nudličková masovo-zeleninová směs od purikova
Jarní nudličková směs Svou světle zelenou barvou i pikantní chutí pomáhá tlumit Játra, takže je vhodná pro vzteklouny, na problémy s jarní bolestí hlavy či migrénou, při krečích nebo menstruačních bolestech a změnách nálad. Svým složením zároveň doplňuje Slezinu. Maso,…
27.03. 2014 13:30 od purikova
Jarní zeleninková polévka0 | 01657 x Jarní zeleninová polévka od purikova
Jarní zeleninková polévka. Už se těším, až bude ze zahrádky. Vhodná úplně pro každého. Pomůže na suchost kdekoli v těle. Vařená zelenina podpoří Slezinu (únava, zpomalenost, problémy s trávením), zelená barva prospěje Játrům (jarní vztek, bolesti hlavy, křeče v břiše).…
20.03. 2014 14:16 od purikova
Játra na cibulce s chlebem a hlávkovým salátem0 | 01876 x Játra na cibulce s chlebem a hlávkovým salátem od purikova
Játra na cibulce s chlebem a hlávkovým salátem Jídlo, které hořkostí jater i salátu pomáhá tlumit přílišné horko. Pro všechny, kdo se cítí přehřátí nebo mají příznaky z horka - např. červené vyrážky, červený zánět kloubů, horečka, zácpa aj. Salát tlumí Játra, takže…
27.03. 2014 13:31 od purikova
Játra na cibulce s rýží, čerstvým pórkem a salátem ze zelí a červené řepy0 | 01556 x Játra na cibulce s rýží, pórkem a salátem ze zelí a řepy od purikova
Játra na cibulce s rýží, čerstvým pórkem a salátem ze zelí a červené řepy Ač je úprava Jater úplně stejná jako v předchozím příspěvku, celé jídlo působí na organismus odlišně. Tato kombinace především doplňuje Slezinu a pórek lehce tlumí Játra. Také je teplejší,…
27.03. 2014 13:32 od purikova
0 | 00135 x Jehněčí boršč od mvymazal
Jehněčí boršč Je vhodný při pi-shen yangxu, tj. při zimomřivosti, vyčerpanosti, hubnutí, častém močení, pociťování chladu, pobolívání beder a kolenou. Naopak opatrně při horkých projevech, ne při akutním onemocnění s horečkou. Potřebujeme: Jehněčí maso s kostí na polévku,…
31.10. 2018 20:35 od mvymazal
Jemný jarní zeleninový salát0 | 01819 x Jemný jarní zeleninový salát od purikova
Jemný jarní zeleninový salát. I když je salát vyroben téměř ze samé naší zeleniny a ovoce, je lepší dát si jej jen trochu jako přílohu k teplému jídlo. Velké množství syrové zeleniny Slezině také škodí, proto doplnit teplým jídlem nebo aspoň zapít teplou vodou. Vhodné…
03.04. 2014 14:39 od purikova
Kakaové nebo karobové muffiny s jablky a ořechy0 | 00932 x Kakaové / karobové muffiny s jablky a ořechy od purikova
Kakaové muffiny / karobové muffiny s jablky a ořechy V člověku se oslabená energie okruhu Země často projevuje chutí na sladké. Vaše tělo si touto chutí říká o sladkosti a nutí Vás, abyste si na něčem smlsli. Ale nechce mléčnou čokoládu, ani gumídky, ani keksíky, ani jiné sladkosti…
28.11. 2017 17:07 od purikova
Kapr0 | 00190 x Kapr pečený od purikova
Pečený kapr Kapr už plave ve vaně, ale v oleji plavat nebude. Bývaly doby, kdy jsem řízek považovala za výborné jídlo, časy se ale mění a s nimi i znalosti, návyky a názory. Už delší dobu se smaženým jídlům vyhýbám a Vánoce nejsou výjimkou. Několik let dělám tyto 2 verze…
23.12. 2018 17:10 od purikova
0 | 02680 x Karbanátky z cizrny od istursova
Karbanátky z cizrny 250g cizrny 1 cibule 3 stroužky česneku 2 lžíce oleje 3 lžíce ovesných vloček 2 vejce 1 lžička majoránky 2 lžíce nasekaných bylinek ( postačí i petrželka) sůl mletý černý pepř Na obalení: hladká mouka vejce strouhanka Cizrnu namočíme přes noc do vody. Druhý…
11.07. 2013 16:49 od istursova
0 | 02108 x Kaše s mrkví od istursova
Kaše s mrkví mrkev, cibule, jakákoliv obilovina do měkka uvařená, lněná semínka, slunečnicová semínka Na trošce oleje orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev s cibulkou. Přidáme šp. soli, trochu vody a podusíme. Kaše: jakákoliv obilovina, dlouho vařená, přidáme slunečnicová a třeba…
20.08. 2013 17:04 od istursova
Koláč s pudingem z jahod0 | 01829 x Koláč s pudingem z jahod od purikova
Koláč s pudingem z jahod Políbila mě múza:) a učinila jsem obrovský objev - jahodový puding. Ne, nemá nic společného s pudingem s jahodovou příchutí, tou růžovou chemickou hmotou. Je z opravdových domácích jahod. Ty se jen očistí, nahrubo rozmačkají a dají vařit s 3 lžícemi…
21.06. 2014 21:02 od purikova
Kompoty0 | 02387 x Kompoty od purikova
Kompoty Proč se vlastně zavařovat s kompoty? K čemu jsou dobré? Spousta lidí určitě řekne, že na nějaké zavařování nemá čas a že si koupí ovoce celoročně čerstvé. Já to beru tak, že pokud mám ovoce nebo zeleninu, o kterých vím, že vyrostly přírodně, bez postřiků či…
15.06. 2018 18:44 od purikova
Kopřivový špenát se slaninou0 | 01736 x Kopřivový špenát se slaninou od purikova
Kopřivový špenát se slaninou Toto je verze mého muže. Chuťově určitě lákavá, ale pokud jde o účinek na organismus, trochu kontraproduktivní. Kopřivami na jaře pročišťujeme tělo právě od zimních nánosů tučných a uzených jídel. Takže pokud si dáme na jaře kopřivový špenát…
03.04. 2014 14:40 od purikova
Krůtí švej žu žu s opečenými brambory s pórkem a petřelkou0 | 01886 x Krůtí švej žu žu s opečenými brambory s pórkem a petřelkou od purikova
Krůtí švej žu žu s opečenými brambory s pórkem a petrželkou. Vyloženě jarní oběd. Zelená barva i pikantní chuť pomohou zkrotit jarně nabubřelá Játra - mohou se ztlumit přílišné emocionální výkyvy, tak běžné, tak předmenstruační, křeče v břiše i v tříslech nebo třeba…
20.03. 2014 13:43 od purikova
Krůtí vývar se zeleninou, žampiony a pórkem0 | 01734 x Krůtí vývar se zeleninou, žampiony a pórkem od purikova
Krůtí vývar s kořenovou zeleninou, žampiony a pórkem, sypaný zelenou petrželovou natí. Polévky jsou základem stravy v chladných obdobích. Téměř všechny (až na bílé, mléčné, zasmažené moukou) dobře doplňují Slezinu a pomáhají proti únavě, chladu a problémům s trávením.…
20.03. 2014 14:13 od purikova
Křupací šulánky s mákem a domácí marmeládou0 | 01790 x Křupací šulánky s mákem a domácí marmeládou od purikova
Křupací šulánky (název naší dcery;) s mákem a domácí marmeládou. Sladká dobrota, proti které Slezina nic nenamítá. Vhodná sladkost pro všechny kdo mají chuť na sladké, bývají po jídle unavení, mají málo energie, jsou oteklí nebo zpomalení. Ke kávě či k večeři. Bramborové…
20.03. 2014 13:41 od purikova
Kulajda0 | 01470 x Kulajda od purikova
Kulajda Na zahrádce už se objevil i kopr, tak je správný čas na lehkou kulajdu. Stačí kuřecí vývar, brambory, žampiony, kopr a zakysaná smetana a máte hotovo. Polévka je řidší, ale přestože je bílá, je velmi lehká. Není zahuštěná moukou, ani tam není mléko, takže nebude moc…
14.05. 2014 13:50 od purikova
Kuřecí stehno pečené s bylinkami, bylinkové brambory0 | 01556 x Kuřecí stehno s bylinkami, bylinkové brambory od purikova
Kuřecí stehno pečené s bylinkami, bylinkové brambory Piknik na zahrádce. Manžel z talířku a u stolu, já a děti z mističek a v trávě. Chutnalo všem. Kuře od rána zůstalo teplé, brambory ve slupce oloupány až na místě a doplněny solí a natrhanými bylinkami. Zkuste na kuře místo…
26.04. 2014 21:28 od purikova
Kvašená zelenina0 | 00273 x Kvašená zelenina od purikova
Kvašená zelenina Výborný způsob uchování zeleniny a zdroj vitamínů a enzymů na podzim a zimu. Navíc je připravená stále po ruce, kdykoli máte chuť udělat něco pro své zdraví. Možná vás to překvapí, ale kysané/kvašené nemusí být jen zelí ;). I když podle kalendáře už…
21.11. 2018 15:18 od purikova
Letní bezlepkový a bezmléčný ovocný koláč0 | 01649 x Letní bezlepkový a bezmléčný ovocný koláč od purikova
Letní bezlepkový a bezmléčný ovocný koláč Nejodlehčenější letní varianta. Místo běžného těsta na tento koláč použijeme kaši z jáhel nebo polentu. Obiloviny vaříme v 3-4x větším množství vody do změknutí a zhoustnutí. Když je voda téměř vyvařená, zbytek ještě z…
02.07. 2015 12:25 od purikova
Letní ochlazení0 | 02140 x Letní ochlazení - okurky, melouny, máta,.. ale ne z ledničky! od purikova
LETNÍ OCHLAZENÍ - meloun, okurky, rajčata, máta,... - ALE NE Z LEDNIČKY! Přišlo léto, někteří si libují, někteří neví, čím se zchladit. V čínské medicíně jsou potraviny rozděleny podle tepelného účinku, takže některé potraviny nás mohou zahřívat, některé ochlazovat…
02.07. 2015 12:23 od purikova
Loupaná krájená rajčata0 | 01826 x Loupaná krájená rajčata od purikova
Loupaná krájená rajčata Ano, dají se koupit i připravená v plechovce. Ale proč? Pokud teď zrovna na zahrádce zachraňujete poslední rajčata před tím, než je úplně zničí plíseň, nabízím ideální způsob, jak je zpracovat. Na konzumaci syrových rajčat už je totiž hodně zima…
12.09. 2014 13:37 od purikova
Makový závin z celozrnného těsta ze zakysané smetany0 | 01780 x Makový závin z celozrnného těsta ze zakysané smetany od purikova
Makový závin z celozrnného těsta ze zakysané smetany. Další zdravější sladkost pro mlsouny. A kouzlo tohoto závinu? Manžel volá před vizitou, že by si dal něco ke kávě. Za hodinu je doma a na stole čeká káva, i závin;). Rychlovka, chuť na sladké uspokojí spolehlivě. Jednoduché…
20.03. 2014 13:42 od purikova
Marokánky0 | 01716 x Marokánky od purikova
Marokánky Plné sušeného ovoce, oříšků a semínek, málo pridaneho cukru a tuku. Budete potrebovat: 200ml mléka, 40g špaldové hladké mouky, 60g třtinového cukru, 20g másla, 80g sušeného ovoce, 120g oříšků a seminek. Postup: Oříšky a semínka rozmixujete, ale jen nahrubo, sušené…
18.12. 2016 09:46 od purikova
Máslo ze slunečnicových semínek0 | 01813 x Máslo ze slunečnicových semínek od purikova
Máslo ze slunečnicových semínek Něco jako burákové máslo, ale víte, jak kvalitní ingredience do něj dáváte. Dá se udělat také z jakýchkoli jiných semínek či oříšků. Samostatně se dá použít na zdravější mlsání (i když rozhodně ne nízkokalorické) nebo se dá natřít…
13.11. 2014 12:20 od purikova
Medovník s medovým máslem0 | 01626 x Medovník s medovým máslem od purikova
Medovník s medovým máslem Tentokrát připojím rovnou recept. Je to kalorická bomba, ale ze samých dobrých surovin. I když jsem ubírala cukru, byl pro mě sladký hodně, takže těsto bych udělala klidně bez cukru - jen s medem. Vycházela jsem z receptu č.4 na (URL), ale jako vždy jsem…
25.05. 2014 22:52 od purikova
Miso polévka1 | 04093 x Miso polévka se slzovkou od istursova
Máš nějaký tip na značku miso pasty? nikdy jsem to nekupovala, tak ať to trefím :D…
10.12. 2013 12:00 od hantosova
Mrkvový dort se zakysanou smetanou a ostružinami1 | 03582 x Mrkvový dort od purikova
Dotaz ZH: Budete dávat celý recept? Zrovna se chystám o víkendu péct dort a toto je super inspirace. Odpověď PU: Najemno nastrouhané 2-3 mrkve, 2 hrnky mouky, hrnek mléka, půl hrnku oleje, 2 vejce, soda nebo prášek do pečiva. Stačí zamíchat jako běžnou hrnečkovou buchtu,není nutné…
02.05. 2014 10:33 od fb-tcm-cs
Mrkvový dort s badyánem0 | 00604 x Mrkvový dort s badyánem od purikova
Mrkvový dort s badyánem Suroviny: 3 vejce, asi 3 střední mrkve, asi 100g cukru, asi 100ml oleje nebo 80g másla, asi 200g mouky – jemně mletá špaldová a hrubá bílá zhruba půl na půl, 1 lžíce sody, kousek badyánu, marmeláda na potření, oříšky nebo semínka na posypání povrchu…
30.11. 2017 12:40 od purikova
0 | 02365 x Obilninová dobrota od vsuchova
Puding z obilí - Obilninová dobrota nejenom pro deti!!!:) Uvarit jakoukoliv obilovinu co mate doma v tlakovém hrnci + rasa + spetka soli. min. 1-1.5 hod. Rozmixovat obilovinu na hustou kasi Do jineho kastrolku dat vodu - pripadne vodu + Amálka { syrovatkovy napoj nahrazujici mleko }, kaši obilninovou…
02.12. 2013 19:28 od vsuchova
Okurka kvašená0 | 00339 x Okurka kvašená od purikova
Okurka kvašená – „kvašák“ Povaha osvěžující až chladná, chuť kyselá, slaná, vztah hlavně k okruhu Dřeva a Vody ( LR dráha jater, GB dráha žlučníku, KI dráha ledvin, BL dráha močového měchýře) Okurky jsou naloženy ve slaném nálevu (chladný, Voda) a postupně mléčným…
26.07. 2018 22:04 od purikova
Okurka zavařená0 | 00714 x Okurka zavařená od purikova
Zavařené okurky Povaha až teplá, chuť sladká, kyselá, slaná, vztah hlavně k okruhu Země a Dřeva ( SP dráha sleziny, ST dráha žaludku, LR dráha jater, GB dráha žlučníku), ale vzhledem k tomu, že jsou obsaženy téměř všechny chutě, ovlivňuje více orgánů. Rozdílná povaha,…
25.07. 2018 22:06 od purikova
Okurkový salát0 | 00411 x Okurkový salát od purikova
Salát z okurek Povaha osvěžující, chuť sladká, kyselá, slaná, pikantní, vztah téměř ke všem orgánům vzhledem k množství obsažených chutí, zejména okruhy Země, Dřevo a Kov. Okurkový salát nemá tak chladnou povahu jako samotné okurky, protože obsahuje i zahřívající ingredience…
25.07. 2018 21:56 od purikova
Ovesná kaše s mákem, ochucená máslem, medem a skořicí2 | 04121 x Ovesná kaše s mákem, medem a skořicí od purikova
Ano, toto je vhodná příprava, ale spíš na zimu. Ovesné vločky obecně patří do kategorie Teplé, takže tělo zahřívají. Když je ještě osmahnete na másle, zvýšíte zahřívací účinek vloček. Na jaře a v létě je tedy lepší vločky jen povařit ve vodě, vodu vymíchat, aby kaše…
06.05. 2015 11:38 od purikova
Ovocné přesnídávky0 | 01268 x Ovocné přesnídávky od purikova
Ovocné přesnídávky Doby, kdy se děti živily mixovanými kašičkami už jsou dávno za námi, ale přesnídávku na svačinu si občas i teď dají. S přesnídávkou z obchodu ale nemá moc společného. Tato je jen mixované ovoce. Četli jste někdy složení té kupované? Složení jedné…
10.07. 2018 14:45 od purikova
0 | 02900 x Ovocné špaldové knedlíky od istursova
Zrovna dneska jsme měli jahodové :) Ovocné špaldové knedlíky 1 l sójového mléka 150 g hrubé špaldové mouky - uvařit kaši a nechat vychladnout šp.soli Do studené kaše přidáme 1 vejce, 1 pol. l. třtinového cukru (Glukopuru) a asi 250 g špaldové hrubé mouky. Podle potřeby mouku…
04.07. 2013 20:05 od istursova